BEWAP

Dé Belgische beroepsvereniging voor afwerkingsbedrijven

De beroepsvereniging verdedigt specifiek de beroepsbelangen van bedrijven die verlaagde plafonds, scheidingswanden en verhoogde vloeren plaatsen. BEWAP werd opgericht in 1996 en telt momenteel meer dan 160 bedrijven die lid zijn.

Eén lidmaatschap voor verschillende organisaties

BEWAP maakt deel uit van Embuild, de grootste werkgeversorganisatie van de bouwsector. Een lidmaatschap van BEWAP maakt u dus ook automatisch lid van Embuild, Embuild Vlaanderen, Embuild in uw provincie en de beroepsfederatie Embuild – Vlaamse Schrijnwerkers.

Zo worden u belangen op verschillende niveau’s verdedigd en kunnen we een optimale dienstverlening aanbieden. Ons secretariaat en dat van uw lokale Embuild zijn echter uw eerste aanspreekpunt. Zit u met vragen? Stel ze aan ons! Wij kennen u op verschillende vlakken helpen.

Vakmanschap

Voor het plaatsen van verlaagde plafonds, scheidingswanden en verhoogde vloeren bestaat er geen vestigingsattest en dient men bijgevolg zijn vakbekwaamheid niet te bewijzen. De rol van BEWAP bestaat er in om duidelijk te maken dat het plaatsen van genormaliseerd materiaal ook op een vakkundige manier dient te gebeuren door vaklui die hiervoor de nodige opleidingen hebben genoten.

Het beste voorbeeld hiervan is de recente uitgave van de Technische Voorlichting voor brandwerende doorvoeringen. Die kwam er op het initiatief van BEWAP, omdat er duidelijke richtlijnen nodig waren voor het brandveilig afdichten van doorvoeringen. Dat gebeurde te weinig volgens de regels van de kunst.

Belangenverdediging

Daarnaast verdedigt de vereniging ook de beroepsbelangen bij de verschillende instanties om ervoor te zorgen dat de plaatsing van materialen en de uitvoering ervan onderworpen worden aan welbepaalde kwaliteitseisen. 

Structuur van de vereniging

Als beroepsfederatie luidt het motto van Bewap: “Door vakmensen, voor vakmensen”. Het bestuur bestaat uit personen die actief zijn binnen de afwerkingssector. Op die manier houden we de vinger aan de pols.

Voorzitter: Roger Bruyns (Kardeco)
Ondervoorzitter:  Frank Girardi (Reynders Eiffage)
Secretaris: Bertrand Schrevens (Kulapro)
Bestuurders: Peter Lowist (Veldeman)
Afgevaardigde sponsors: Erik Gubbels (Rockfon)

Ere-voorzitter: Marc Beddeleem
Ere-bestuurder: Dirk De Witte 

Onze Raad van Bestuur heeft steeds nood aan jong bloed. Wenst u graag een bijdrage te leveren tot de werking van de federatie? Aarzel dan niet om dit te laten weten aan het secretariaat.

Lid worden

BEWAP staat voor de Belgische beroepsvereniging voor afwerkingsbedrijven. De beroepsvereniging verdedigt specifiek de beroepsbelangen van bedrijven die verlaagde plafonds, scheidingswanden en verhoogde vloeren plaatsen.

BEWAP werd opgericht in 1996 en telt momenteel meer dan 160 bedrijven die lid zijn.